Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ: Μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι ανακοινώσεις

Αμέσως μετά το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου προγραμματίζει την ανακοίνωση του νέου Τεχνολογικού Λυκείου το οποίο θα ενσωματώνει τα ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ. Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο που κατέθεσε η αρμόδια Επιτροπή στην υπ. Παιδείας:


- Το Τεχνολογικό Λύκειο θα είναι ισότιμο με όλους τους άλλους τύπους λυκείων και θα είναι τριετούς διάρκειας κι ένας επιπλέον χρόνος , ο οποίος μάλλον θα είναι προαιρετικός για τους μαθητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση.Μέχρι στιγμής το τέταρτο έτος βρίσκεται υπό συζήτηση.
- Κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τεχνολογικού Λυκείου, ώστε όλοι να έχουν άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
-Οι ειδικότητες του Τεχνολογικού Λυκείου θα προσδιορίζονται με βάση τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας και των τοπικών και των περιφερειακών κοινωνιών και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους.
Τα προγράμματα σπουδών θα είναι συμβατά με τα εθνικά πρότυπα Επαγγελματικών Περιγραμμάτων, που θα καθοριστούν για όλες τις ειδικότητες. Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιττής ύλης και των επικαλύψεων μεταξύ των μαθημάτων.

Τελικά ποια σχολική χρονιά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι παραπάνω ... εξαγγελίες γενικότερης και όχι μόνο αναβάθμισης;

Ένας φίλος μου εκπαιδευτικός της τεχνικής εκπαίδευσης από το 1999 και μετά την αναβάθμιση των ΤΕΕ ... ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΕ!!!
Εγώ πάντως του λέω: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ, ... ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!  ΕΞΑΛΛΟΥ, ΟΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: