Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Λίγα λόγια για τις "συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας"

Υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που διαλαλούν πως με τη χρήση των συσκευών του διαθέτουν προς πώληση σε ανύποπτους καταναλωτές, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών έως και 45%.
Από έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την 4η διεύθυνση Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες συσκευές δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι συσκευές αυτές καταγράφουν μόνο άεργο ενέργεια, ενώ οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της Δ.Ε.Η. που είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια και τις μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μόνο ενεργό ενέργεια. Επομένως, δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται από τη Δ.Ε.Η. η όποια μείωση ηλεκτρικής ενέργειας επέρχεται από τη χρήση των συσκευών αυτών, η οποία - σύμφωνα με αξιόπιστες μετρήσεις - δεν ξεπερνά το 1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: