Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Raycap, μια πρωτοποριακή Ελληνική εταιρία

Εσείς γνωρίζετε την Raycap;

Προσωπικά, γνώριζα λίγα πράγματα για τα συστήματα τερματισμών και συνδέσεων καλωδίων υπόγειων δικτύων, αλλά τώρα έμαθα πολύ περισσότερα …


Παρακολούθησα μια ημερίδα την Τετάρτη 17 / 10 / 2012 με θέμα "Προστασία ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού" με εισηγητή τον Μηχανικό Πωλήσεων της Raycap κ. Τάσο Κώνστα, στον χώρο του Σωματείου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Μεσόγαιας & Λαυρεωτικής (Σ.Ε.Η.Μ.Λ.). Η ημερίδα αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΑΣΤΡΟΝ - Electric και την Raycap

Στις αρχές  του Δεκεμβρίου (4 και 5 / 12 / 2012) μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις της Raycap στη Δράμα μαζί με τον κ Γιάννη Μητρόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή της ΑΣΤΡΟΝ – Electric Α.Ε.. Η ΑΣΤΡΟΝ – Electric Α.Ε. είναι προμηθευτική, καταναλωτική, παραγωγική, πιστωτική, συνεταιριστική επιχείρηση ηλεκτρολόγων με έδρα την Καλαμάτα και κάλυψη όλη την Πελοπόννησο, αλλά διαθέτει και ένα κατάστημα στην Αθήνα στον Άγιο Δημήτριο.    
Η Raycap (http://www.raycap.gr) - λοιπόν – είναι μία από τις πρωτοπόρους Ελληνικές εταιρίες που δημιουργεί λύσεις στους τομείς:
α) της διαχείρισης τηλεπικοινωνιακού υλικού,
β) του σχεδιασμού ραδιοκάλυψης σε μεταφορικά δίκτυα σταθερής τροχιάς και κλειστούς χώρους,
γ) του σχεδιασμού και εγκατάστασης τηλεπικοινωνιακών και ενεργειακών προϊόντων, και
δ) της ανάπτυξης νέων προϊόντων  
Η Raycap διαθέτει θυγατρικές εταιρείες και γραφεία σε 10 χώρες παγκοσμίως, και το ποσοστό των εξαγωγών  ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσοστό του 90% του συνολικού όγκου των πωλήσεών της.
Ως πρωτοποριακή Ελληνική εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών και ουσιαστικά, αναλαμβάνει:
ü το σχεδιασμό,
ü τη μελέτη,
ü την προμήθεια των υλικών,
ü την εγκατάσταση,
ü τις δοκιμές,
ü τη λειτουργία και
ü την τεχνική υποστήριξή των προτεινόμενων από αυτήν λύσεων.
Βέβαια, για να επιτευχθούν όλα αυτά, η επιχείρηση βασίζεται σε μια σύγχρονη και σωστή στρατηγική ανάπτυξης, επενδύει συνεχώς σε ανθρώπινο δυναμικό, νέες τεχνολογίες, σύγχρονο εξοπλισμό, συστήματα αυτοματοποίησης και μηχανοργάνωσης, και – φυσικά – σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Παράλληλα, η συνεχής έρευνα και η αξιοποίηση (ανατροφοδότηση) τεχνολογικών πληροφοριών από το παγκόσμιο δίκτυο των πωλητών της συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών προϊόντων.
Είχα την τύχη, την ευκαιρία και την τιμή να περιηγηθώ στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου από τον Διευθυντή Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της Raycap – και κατά την ταπεινή μου άποψη, πραγματικό επιστήμονα και ερευνητή – Δρ. Γρηγόρη Κωστάκη. Εκεί μου παρουσιάσθηκε όλη η γραμμή παραγωγής και επιπροσθέτως αναλύθηκαν τρόποι λύσεων εμφανιζόμενων προβλημάτων και απαιτήσεων εφαρμογών, οι οποίοι βασίζονταν σε απλές αρχές της Ηλεκτρολογίας.
Ακόμη, γνώρισα και συζήτησα με πολλούς ανθρώπους από το δυναμικό της Raycap τόσο για τεχνικά θέματα, όσο και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, και διαπίστωσα τις στέρεες και ειλικρινείς αμφίδρομες σχέσεις μεταξύ επιχείρησης και εργαζόμενων.  
Τέλος, και από τις γραμμές αυτές, θέλω να ευχαριστήσω τον Εμπορικό Διευθυντή της Raycap κ Στάθη Μπάμπαλη και τον Μηχανικό Πωλήσεων κ Τάσο Κώνστα, για τις προσπάθεις που κατέβαλαν, τόσο για την τεχνική μας ενημέρωση, όσο και για την άρτια φιλοξενία μας μέσω και έξω από τις εγκαταστάσεις της Raycap.
 
Σημείωση
Θα επανέλθω με τεχνικές πληροφορίες για την προστασία του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού με τα αντικεραυνικά της Raycap, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: