Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Έλεγχος φωτισμού λαμπτήρων οικονομικής εκμετάλλευσης (compact) και LED τάσης 230 V, με την τεχνική LEDOTRON

Ο έλεγχος της ρύθμισης έντασης φωτισμού κατάλληλων λαμπτήρων οικονομικής εκμετάλλευσης (compact) και  LED τάσης 230 V, μέσω κατάλληλων ηλεκτρονικών διακοπτών dimmer, με την ψηφιακή τεχνολογία ελέγχου LEDOTRON, αποτελεί μια νέα  καινοτομική τεχνολογία χωρίς προβλήματα συμβατότητας μεταξύ μονάδας ελέγχου και λαμπτήρα. 



Με τον συγκεκριμένο ψηφιακό έλεγχο της ρύθμισης έντασης φωτισμού LEDOTRON, που διενεργείται χωρίς προβλήματα συμβατότητας μεταξύ μονάδας ελέγχου (ρυθμιστή φωτισμού dim) και ειδικής κατασκευής λαμπτήρων, μιας και διαθέτουν κατάλληλα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά,  αρχίζει μία νέα εποχή για την τεχνική του φωτισμού.


Παραστατική διάταξη για τη λειτουργία της τεχνικής LEDOTRON

Με την τεχνική LEDOTRON - λοιπόν - μπορούν, προς το παρόν, να ελέγχονται λαμπτήρες που διαθέτουν αντίστοιχης τεχνολογίας  κατασκευαστική δομή, όπως
-- οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού ή εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και
--  οι λαμπτήρες LED.
Η τεχνική αυτή – που διαθέτει το δικό της πρωτόκολλο επικοινωνίας – αναπτύχθηκε από συνεργαζόμενες εταιρείες LEDOTRON, που είναι η κατασκευάστρια εταιρία λαμπτήρων OSRAM, και οι κατασκευάστριες εταιρίες διακοπτών INSTA, GIRA, JUNG, Merten, Schneider Electric. Οι  συνεργαζόμενες αυτές επιχειρήσεις θέτουν προϋποθέσεις για τη δημιουργία μίας ανοικτής πλατφόρμας για μελλοντικές τάσεις στην τεχνική του φωτισμού, όπως π.χ. αλλαγές χρωμάτων (RGB), συνδέσεις bus και καινοτομικά προγράμματα χειρισμού.


Σχηματική παράσταση λειτουργίας τεχνικής LEDOTRON

Τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας ελέγχου LEDOTRON αφορούν:
-- την  ρύθμιση της έντασης φωτισμού κατάλληλων λαμπτήρων LED ή οικονομικής εκμετάλλευσης (compact),
-- τον άνετο χειρισμό και ανταπόκρισή της σε όλα τα απαιτούμενα πρότυπα,
-- την απλή εγκατάσταση και με την άμεση χρησιμοποίησή της,
-- την χρησιμοποίησή της στην υπάρχουσα καλωδίωση, με αποτέλεσμα την αποφυγή μερεμετιών κ.λπ.,
-- την ασφαλή λειτουργία της ακόμη και σε συνδυασμό με μη συμβατά προς αυτήν εξαρτήματα,
-- τη δημιουργία υποδομών για μελλοντικές προοπτικές και φυσικά δυνατότητες επέκτασης.

Μια ηλεκτρική εγκατάσταση που διαθέτει γραμμή με έλεγχο τεχνικής LEDOTRON, εκτός από τον ειδικά για τον σκοπό αυτό ηλεκτρονικό ψηφιακό διακόπτη και τους ειδικής κατασκευής λαμπτήρες, δεν απαιτεί άλλη κατασκευαστική ιδιαιτερότητα. 
Δηλαδή, τα εξαρτήματα της ψηφιακής τεχνικής LEDOTRON, διακόπτης και λαμπτήρες – από πλευράς ηλεκτρικής εγκατάστασης – μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υφιστάμενα κυκλώματα φωτισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: