Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28-3-2015, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το Σάββατο οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, από τις 8:30 μμ έως τις 9:30 μμ, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η χώρα μας συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.


Πολλοί είναι οι δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και καλούν τους πολίτες να λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη εκστρατεία, ενώ τα φώτα θα σβήσουν και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Φέτος, ο WWF καλεί τους ανθρώπους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα WWF - Καλύτερη Ζωή


Έξι στους δέκα πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς.

Την παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, «Ώρα της Γης», στηρίζουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, που μέσω ενός σύντομου ηχητικού μηνύματος που θα ακούγεται σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και του τραμ, θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για την «Ώρα της Γης», προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον. Στην ίδια πρωτοβουλία θα συμμετάσχει και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Η απενεργοποίηση των φώτων κατέχει επιπλέον σημασία λόγω των επερχόμενων συνομιλιών για το κλίμα στο Παρίσι, υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν. 
Η Γαλλία ορίστηκε επισήμως η χώρα η οποία θα φιλοξενήσει την 21η Διάσκεψη για το κλίμα, μία διάσκεψη που διαφαίνεται κρίσιμη, γιατί πρέπει να καταλήξει σε μια  διεθνή συμφωνία για τη συγκράτηση της αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.













Δεν υπάρχουν σχόλια: