Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Διημερίδα Ενημέρωσης για την Ηλεκτρική Ασφάλεια 8 και 9 Μαΐου στη ΣΔΣΤΕ


Η Σιβιτανίδειος Σχολή σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 και τους Τομείς Ηλεκτρολογίας I και ΙΙ του Εργαστηριακού Κέντρου της, διοργανώνουν Διημερίδα Ενημέρωσης για την "Ηλεκτρική Ασφάλεια" (δείτε την αφίσα εδώ).


Η Διημερίδα αυτή - που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και κατά την περσινή Σχολική Χρονιά 2014 - 15 - θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 (από τις 3:30 μέχρι τις 8:00 μμ) και το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 (από τις 9:30 πμ μέχρι τις 2:30 μμστον χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Σχολής. Την ανακοίνωση για την φετινή δράση θα την δείτε εδώ. Η προσέλευση του κοινού και οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται 30'' πριν την επίσημη έναρξη των ομιλιών την καθεμία από τις 2 ημέρες.
Το πρόγραμμα των ομιλιών θα το δείτε εδώ.

Σύμφωνα με τον Διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό ESFI (Electrical Ssafety Foundation International), ο μήνας Μάιος αποτελεί χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο διεξάγονται οι διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα Ηλεκτρικής Ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη δράση - κατά την άποψή μου - μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό κόμβο έλξης και διαμόρφωσης του Ηλεκτρολογικού γίγνεσθαι της χώρας μας με το άνοιγμα του σχολείου στην αγορά εργασίας, στη τοπική κοινωνία, τους επαγγελματικούς φορείς, και άλλες σχολές σε πλαίσιο συνεργασιών σε όλο το εύρος της χώρας κ.λπ., τόσο σε επαγγελματικό όσο και εκπαιδευτικό επίπεδο. Βασικό κοινωνικό στόχο της Ηλεκτρικής Ασφάλειας αποτελεί η συνεχής και διαρκής ενημέρωση των μαθητών μας, των γονέων τους, των επαγγελματιών αλλά και του ευρύτερου κοινού σε θεμελιώδη θέματα που θα συντελέσουν στη μείωση του ποσοστού των θανάτων, τραυματισμών, πυρκαγιών και απωλειών περιουσίας που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό. 

Για τους παραπάνω λόγους σας προσκαλώ στην Διημερίδα Ενημέρωσης για την Ελληνική Εβδομάδα της Ηλεκτρικής Ασφάλειας στη Σιβιτανίδειο Σχολή (που βρίσκεται στην Καλλιθέα, Θεσσαλονίκης 151, ακριβώς απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Καλλιθέας).

Ταυτόχρονα, σας καλώ να ενώσουμε τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές μας δυνάμεις για να οικοδομήσουμε έναν σφριγηλό Ηλεκτρολογικό Τομέα σε όλη την επικράτεια που δεν θα επηρεάζεται από τις ορέξεις ευκαιριακών συντεχνιών, που χωρίς γνώση για την ειδικότητά μας προσπαθούν (;;;) να "διαμορφώσουν" το μέλλον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: