Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η Διημερίδα Ενημέρωσης για την Ηλεκτρική Ασφάλεια στη ΣΔΣΤΕ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Διημερίδα Ενημέρωσης στα πλαίσια της Ελληνικής Εβδομάδας Ηλεκτρικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τη Σιβιτανίδειο Σχολή (ΣΔΣΤΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 και τους Τομείς Ηλεκτρολογίας Ι & ΙΙ αυτής, και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 (από τις 3:30 μέχρι τις 8:00 μμ) και το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 (από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ.) στον χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Σχολής. 

Κατά τη φετινή δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται η δράση της Ελληνικής Εβδομάδας Ηλεκτρικής Ασφάλειας, αποδείχτηκε περίτρανα πως η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών, γονέων, τεχνιτών επαγγελματιών, εκπαιδευτικών, αλλά και του κάθε ενδιαφερόμενου σε θέματα Ηλεκτρικής Ασφάλειας, αποτελεί μια όαση στην έρημο της κοινωνικής και εκπαιδευτικής μιζέριας και εσωστρέφειας που βιώνουμε. Έτσι, η Ελληνική Εβδομάδα της Ηλεκτρικής Ασφάλειας καθιερώνεται, πλέον ως θεσμός στο χώρο της Ηλεκτρολογίας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο.
Ο σκοπός και οι στόχοι της συγκεκριμένης δράσης πέτυχαν, γιατί αναδείχθηκε με επιστημονικό και ταυτόχρονα απλό τρόπο η χρησιμότητα της έννοιας και της πρακτικής της Ηλεκτρικής Ασφάλειας στον χώρο του σπιτιού, στον χώρο της εργασίας, στον χώρο του σχολείου, στους δημόσιους  χώρους κ.λπ..
Ταυτόχρονα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην Ηλεκτρική Ασφάλεια για όλους όσους εμπλέκονται με τον ηλεκτρισμό, δηλαδή, τους ηλεκτρολόγους όλων των επιπέδων πτυχίου στην αντίστοιχη εργασία τους, και φυσικά, το κοινό όλων των ηλικιών που χειρίζονται – στον βαθμό που τους αναλογεί – ως μέρος της ζωής του ηλεκτρικά κυκλώματα.

Έτσι, με δημιουργική σαφήνεια  δόθηκαν και αναλύθηκαν οι  προϋποθέσεις προστασίας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, συσκευών και του ανθρώπινου παράγοντα από  πιθανές εμφανίσεις ηλεκτροπληξιών, πυρκαγιών κ.λπ..

Από την πλευρά μου θέλω να εκφράσω τις θερμές μου και ταυτόχρονα ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους:

1. τους ομιλητές που πίστεψαν την προσπάθειά μας και διέθεσαν τον χρόνο τους ενώνοντας τις δυνάμεις τους μαζί μας παρουσιάζοντας εισηγήσεις που έπιασαν τον παλμό του θέματος και του ακροατηρίου τους.

Πρόκειται για επιστήμονες στελέχη οργανισμών, εταιριών και στελέχη της εκπαίδευσης που θα τους αναφέρω όλους, με την σειρά που παρουσίασαν την εισήγησή τους ανά ημέρα της διημερίδας. 

Πιο συγκεκριμένα - λοιπόν - αναφέρομαι:
- στον κ Ζωχιό Σ., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό από την ΑΒΒ,
- στον κ Λούρμπα Σ., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών,
- στον κ Αστερίου Α., Μηχανικό Πωλήσεων από την OLYMPIA ELECTRONICS
- στον κ Σοφιανίδης Λ., Διπλ. Ηλεκτρολόγο Μηχ/κό Ε.Μ.Π., Σχ. Σύμβουλος Δ.Ε.
- στον κ Πάγκαλο Στ., Διπλ. Ηλεκτρολόγο Μηχ/κό Ε.Μ.Π., Σχ. Σύμβουλος Δ.Ε.
- στον κ Κισσανδράκη Γ. και στον κ. Σκαρή Ελ., από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο                       Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων,

- στον κ Τσιτομενέα Στεφ., Ομότιμο Καθηγητή Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., Αντιπρόεδρο της Ένωσης   Ελλήνων Φυσικών,
- στον κ Γερονικολό Ι., Ηλεκτρολόγο Σιβιτανιδείου Δ.Σ.Τ.Ε., από την HAGER
- στον κ Τσουμάκο Γ., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό από την Επαγγελματική & Επιστημονική           Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.),
- στον κ Σαρρή Γ., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Εκπρόσωπο του Ελληνικού Ινστιτούτου                  Ανάπτυξης Χαλκού,
- στον κ Θεοδωράκη Ε., Ασφαλιστικό και Επενδυτικό Σύμβουλο της INTERAMERICAN,
- στον κ Νικολάου Ν., Διπλ. Μηχανολόγο Μηχ/κό Ε.Μ.Π., Σχ. Σύμβουλο Δ.Ε.,
- στον κ Αδαμάκη Ε., Ναυπηγό Μηχ/λόγο Μηχ/κό από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και        Ασφάλειας της Εργασίας.



2. όσους παρακολούθησαν την συγκεκριμένη διημερίδα.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι:
- στον Γενικό Διευθυντή της ΣΔΣΤΕ κ Μιχαλολιάκο Δημήτριο, ,
- στον Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου της ΣΔΣΤΕ κ Κότσαλο Ευθύμιο, 
- την Διευθύντρια του Κέντρου δια Βίου Μάθησης της ΣΔΣΤΕ κα Ζαφείρη Βασιλική,
- τους Σχολικούς Συμβούλους κκ Κώστα Καλτσά, Σταύρο Πάγκαλο, Χάρη Ορφανό, Λάζαρο      Σοφιανίδη, Νικολάου Ν, 
- στους συναδέλφους ηλεκτρολόγους εκπαιδευτικούς τόσο της Σχολής, αλλά και στους   ηλεκτρολόγους εκπαιδευτικούς άλλων Σχολείων,
-  στους επαγγελματίες ηλεκτρολόγους,  και
- στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και      μας ενθάρρυναν με τα καλά τους λόγια για τη συνέχεια της προσπάθειάς μας αυτής.


Ιδιαιτέρως θα αναφερθώ, για να ευχαριστήσω και να συγχαρώ και δημόσια τους μαθητές μου του πρωινού σχολείου της Β’ και της Γ’ τάξης του Ηλεκτρολογικού Τομέα Ι, αλλά και τους μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης, που συμμετείχαν και τις δυο ημέρες στη συγκεκριμένη δράση με ήθος, πραγματικό ενδιαφέρον, επαγγελματική συνέπεια και προπαντός, με εντυπωσιακά ενεργή συμμετοχή.  




Τέλος, θέλω να εκφράσω τον σεβασμό και την εκτίμησή μου στους κκ  Κισσανδράκη Γεώργιο και Σκαρή Ελευθέριο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων, που στήριξαν – όπως και κατά την περσινή Σχολική Χρονιά – την προσπάθειά μας. Εκτός από την εξαιρετική εισήγησή τους με θέμα "Ασφαλής και λειτουργική εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση", δεν παρέλειψαν να ενθαρρύνουν  και δυο τους με λόγια από καρδιάς τους μαθητές της Σχολής και μελλοντικούς επαγγελματίες ηλεκτρολόγους...
Γιώργος Κισσανδράκης: "Θα πετύχετε σίγουρα στη ζωή σας, μόνο αν ακολουθήσετε αυτό που πραγματικά αγαπάτε...".
Λευτέρης Σκαρής: "Σ' εμάς, πάντα, μας έθεταν όρια στη δουλειά μας. Εσείς να προσπαθείτε να γίνεστε συνεχώς καλύτεροι και να ξεπερνάτε τα όρια...".



Στο τέλος της Διημερίδας Ενημέρωσης στα πλαίσια της Ελληνικής Εβδομάδας Ηλεκτρικής Ασφάλειας, ο Διευθυντής του ΕΚ της ΣΔΣΤΕ κ Κότσαλος Ευθύμιος. έθεσε το νέο πλαίσιο και την ανάγκη συνέχισης της συγκεκριμένης δράσης ορίζοντας την έναρξη για τη νέα διοργάνωση στην επόμενη Σχολική Χρονιά με καλύτερες προοπτικές και προϋποθέσεις.
Στο σημείο αυτό, θέλω να επισημάνω πως η Διημερίδα αυτή στα πλαίσια  της Ελληνικής Εβδομάδας Ηλεκτρικής Ασφάλειας ήταν αφιερωμένη  στη μνήμη του Μανώλη Μαράκη που έφυγε πολύ γρήγορα από κοντά μας, και είμαστε σίγουροι πως θα τον ευχαριστούσε η εξέλιξη και οι σκοποί αυτής.
Ως επίλογο, δεν μένει παρά να επιμείνω και να επισημάνω την άποψή μου, πως, η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί, και πραγματικά έχει τη δυνατότητα – με τους κατάλληλους χειρισμούς των εκπαιδευτικών των Τομέων Ηλεκτρολογίας Ι & ΙΙ και φυσικά την υποστήριξη της Διοίκησης της Σχολής – να  αποτελέσει έναν πυλώνα στη διαμόρφωση του Ηλεκτρολογικού γίγνεσθαι της χώρας μας, με το άνοιγμα της Σιβιτανιδείου Σχολής στην αγορά εργασίας, στην τοπική κοινωνία, τους επαγγελματικούς φορείς, και άλλες σχολές σε πλαίσιο συνεργασιών σε όλο το εύρος της χώρας κ.λπ., τόσο σε επαγγελματικό όσο και εκπαιδευτικό επίπεδο.
Ακόμη, με τον τρόπο αυτό η  Σιβιτανίδειος Σχολή θα αποτελέσει έναν πόλο έλξης για τους μαθητές που σκέφτονται να ακολουθήσουν την επιστήμη της Ηλεκτρολογίας.

Πάντα τέτοια - λοιπόν - ... του χρόνου ακόμη καλύτερα!!!


Σημείωση του γράφοντος
Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν μας προσφέρθηκαν ευγενώς από την εφημερίδα "ο Εγκαταστάτης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: