Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η «Ώρα της Γης» ... Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Η «Ώρα της Γης» είναι μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για 1 ώρα για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας.
Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 20:30 – 21:30 καλούμαστε να πάρουμε μέρος στην Ώρα της Γης και να ενωθούμε με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Το κίνημα της Ώρας της Γης  ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους.  
Η Ώρα της Γης 2016 θα είναι η δέκατη χρονιά αυτής της παγκόσμιας καμπάνιας.
Ο καθένας από μας για να συμμετέχει θα πρέπει, απλά και μόνο, να σβήσει τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης, στέλνοντας έτσι το δικό του συμβολικό μήνυμα.


Ειδικά φέτος, οι φαν των κοινωνικών μέσων μπορούν να δανείσουν το προφίλ τους για λίγες μέρες στην Ώρα της Γης, και να δώσουν με τον τρόπο αυτόν, φωνή στον πλανήτη μας! Για να γίνει αυτό πρέπει να συμπλήρωσε η φόρμα εδώ.
Έτσι, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις: «Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!» Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα.
Το μήνυμα από τη συμμετοχή στην «Ώρα της Γης» είναι, πως, εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας!
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Όμως, στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχουν σημασία τα σύνορα - είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη Γη!

Πηγή: WWF

Δεν υπάρχουν σχόλια: