Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η άμεση διάδοση της ηλεκτροκίνησης ... ως νέα μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης

Σε φάση επιτάχυνσης εισέρχεται πλέον η προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να αυξήσει την κυκλοφορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους της χώρας ήδη από την εφετινή χρονιά, μετά την επικύρωση από το Υπουργικό Συμβούλιο των σχεδίων παροχής οικονομικών κινήτρων και φοροαπαλλαγών σε όσους προχωρήσουν στην απόκτηση καινούργιου ηλεκτρικού / plug-in υβριδικού αυτοκινήτου.


Με στόχο την κυκλοφορία ενός εκατομμυρίου τέτοιων οχημάτων στη Γερμανία ως το τέλος της δεκαετίας, το εγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει επιδότηση 4.000 ευρώ για την αγορά κάθε ηλεκτρικού μοντέλου, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τους αγοραστές plug-in υβριδικών αυτοκινήτων περιορίζεται στις 3.000 ευρώ.

Η Γερμανία στην πρίζα
Ταυτόχρονα οι οδηγοί και των δύο τύπων αυτοκινήτων απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για δέκα χρόνια, ρύθμιση η οποία θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016 και διπλασιάζει τον χρόνο απαλλαγής καθώς ως σήμερα αυτό ίσχυε για μια πενταετία.

Der neue Volkswagen e-Golf

Φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος σε προηγμένης αισθητικής φωτοβολταϊκό σύστημα, όπου πλήθος panels σχηματίζουν δένδρο

Το συνολικό κόστος των μέτρων που λαμβάνονται για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στη Γηραιά Ηπειρο, υπολογίζεται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, επιβαρύνοντας ισόποσα τα δημόσια ταμεία και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Το ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνει την επένδυση 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σταθμών ανεφοδιασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Το κλειδί για την ταχύτερη διάδοση της ηλεκτροκίνησης είναι η δημιουργία υποδομών ανεφοδιασμού σε όλη την επικράτεια» σχολίασε μετά την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Alexander Dobrindt, υπουργός Μεταφορών της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα περίπου 45 εκατ. αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στους γερμανικούς δρόμους μόλις 50.000 είναι είτε ηλεκτρικά είτε plug-in υβριδικά, αριθμός πολύ μικρότερος του αναμενομένου. Για αυτό και η γερμανική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι τα νέα μέτρα που υιοθετεί θα οδηγήσουν στην πώληση άλλων 400.000 ηλεκτρικών μοντέλων το συντομότερο δυνατόν.
Την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την παροχή κινήτρων ενθαρρύνουν ήδη και άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Βρετανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η πετρελαιοπαραγωγός Νορβηγία.
Η στρατηγική που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση της θετικής άποψης που έχουν οι νεότερες γενιές για την ηλεκτροκίνηση, ενισχύοντας έμμεσα και τις εμπορικές επιδόσεις των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών οι οποίες παράγουν πλέον στο σύνολό τους ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: